Hoewel je de bereidingen maakt volgens de instructies van de kok, ben jij verantwoordelijk voor het werk dat de chef de partie en/of de kok je toevertrouwen.
Je helpt bij de voorbereidende werkzaamheden van de dienst:
- je kuist, wast, schilt, versnijdt en kookt groenten en fruit
- je bereidt garnituren, koude sauzen, soepen, voor- en nagerechten, salades, enz...
- je bakt (eenvoudige bakwijzen).
Tijdens en na de dienst help je de afdelingsverantwoordelijke (chef de partie) of kok bij de bereidingen.
- Je werkt volgens hun instructies.
- Ruim je op.
- Zorg je voor de hygiƫnische bewaring van voedingsmiddelenmaak je de werkinstrumenten en werkplaats schoon.
- Je bestelt, ontvangt en controleert goederen onder leiding van de chef de partie en/of kok.
Deze opleiding duurt 2 schooljaren.
In deze opleiding krijgen de leerlingen elke week:
- 2 uur Levensbeschouwelijke Vorming (keuze uit: Rooms Katholieke Godsdienst, Niet Confessionele Zedenleer, Islam, Protestantse Evangelische Godsdienst)
- 3 uur Lichamelijke Opvoeding
- 6 uur GASV (Maatschappijleer, Verkeer, Budgetteren, Actua)
- 21 uur Beroepsgerichte vorming Voeding
Leerlingen kunnen ook deelnemen aan de lessen ter voorbereiding van het theoretisch rijexamen en aan de lessen Basis Veiligheid (VCA) indien zij hier zelf voor kiezen.
In de kwalificatiefase gaan de leerlingen ook op stage.
- 3 weken in het 1ste jaar
- 2 x 3 weken in het 2de jaar.